Indien deze mail niet goed wordt weergegeven klik dan hier.
De Nederlandse Hubertusdagen.Daar wil je naar toe!

Hemker & Bekking, Dorhout Mees en Magazine Waidmannsheil, de drie specialisten op het gebied van jacht, outdoor en schietvaardigheid organiseren een weergaloos buitenevent. Een ‘event’ exclusief voor jagers, kleiduivenschutters, buitenmensen, hun familie en vrienden.

We noemen dit ‘buitenevent’ De Hubertusdagen. Ze worden gehouden op het terrein van Dorhout Mees in Biddinghuizen op zaterdag 28 en zondag 29 september. Aanvang elke dag 10.00 uur.

Spektakel met kleiduivenschieten.Nog nooit is zo’n grote prijzentafelin Nederland ter beschikking gesteld.

( Appermontguns.com stopt een Fabarm ElosB met 76 cm lopen in de pot. Niet mis!)

Hubertus CupOp zaterdag heeft Frank Hasekamp een 100 duiven jachtparcours gebouwd. Een interessant parcours, een verrassend parcours. Deze wedstrijd gaat om de Hubertus Cup. Een wedstrijd die elk jaar verschoten gaat worden. Dit jaar voor de eerste keer. Voorinschrijving is nodig. Ga naar www.hubertusdagen.nl/contact/inschrijven en bevestig je deelname.
Hemker & Bekking CupZondag is er weer een 100 duiven jachtparcours. Een ander parcours, een andere wedstrijd. Dit wordt de Hemker & Bekking Cup.  Ook voor deze spannende wedstrijd moet van te voren worden ingeschreven. Ga naar de website www.hubertusdagen.nl
Deelnemen aan beide dagen? Dat kan! Een grote prijs wordt uitgereikt aan de schutter met de hoogste score over beide dagen!
Wie wordt kampioen ‘high birds’?Jagers en kleiduivenschutters, we zijn er nog niet. Het Hubertusspektakel gaat gewoon door. In samenwerking met Land Rover organiseren we op de twee Hubertusdagen (dus 28 en 29 september) de LandRover NK Hoge Toren. Dat wordt bijzonder. Het is een snelle wedstrijd. 12 duiven worden geworpen van twee 35 meter hoge torens. U krijgt inkomers en afgaanders, “op schot”, simultaan, enkel of doublet. Heel verrassend dus. Dit is niet makkelijk, maar wel uitdagend. U mag meerdere keren achter elkaar inschrijven. De hoogste score telt.
Inschrijfgeld is € 10,00 inclusief munitie. Verplicht schieten met de baanmunitie dus. Inschrijven doet u steeds op de baan. Op de baan betaalt u dan een tientje, u krijgt de munitie, gaat schieten en de titel winnaar Land Rover NK Hoge Toren ligt binnen bereik.
Deze twee dagen doen we dat in competitieverband. Wie haalt in twee dagen de hoogste score? Wie mag zich de beste duiven- en kraaienjager noemen?10 kleiduiven worden geworpen door niet zichtbare machines. U heeft een ‘lokstal’ voor u staan van houtduiven en kraaien. Daar “vallen” de geworpen kleiduiven op in.U mag alleen op houtduiven en kraaien schieten.

Het lastige is dat u ook andere vogels (andere kleur kleiduif) krijgt gepresenteerd. Schiet u die, dan krijgt u strafpunten. Een score van 9 of 10 duiven levert in ieder geval een mooie lokvogel op.

Inschrijven doet u continue op de baan. Slechts € 5,- per keer.
Bij 15 duiven raak altijd prijsSnelheid, reactievermogen en uiterste concentratie wordt gevraagd bij deze manier van kleiduivenschieten. Het tempo ligt verschrikkelijk hoog, de dynamiek is ongekend. Er worden 20 duiven continue geworpen. Op uw schot, schiet uw buurman en u weer op zijn schot, etc. Train van te voren in eigen jacht het herladen van uw geweer. Hoe sneller u dat kunt, hoe hoger u scoort.
Inschrijven op de baan. Beide dagen schieten. Vaker inschrijven mag.Kosten: € 10,– inclusief de patronen
De mooie dingen met het kogelgeweerWaidmannsheil is zoals u weet het toonaangevende magazine voor de grofwildjager. Waidmannsheil en Igor Timmermans, de hoofdredacteur, ontbreken dus niet op de Hubertusdagen. Waidmannsheil heeft voor elkaar gekregen dat alle merken geweren die het Magazine in de afgelopen jaren heeft getest daar aanwezig zullen zijn om door u geprobeerd te worden. Echt dit is uniek! Alle geweren zijn voorzien van richtkijkers van de topmerken. We hebben loodvrije munitie geregeld om te proberen. Onze specialisten en hoofdtrainer van de Waidmannsheil schietvaardigheids-trainingen zijn aanwezig om u bij te staan en te instrueren.                                                           

Maar durf de competitie aan door mee te doen aan de Waidmannsheil kogelwedstrijd. U mag net zo vaak mee doen als u wilt. Bij de wedstrijd is het alsof u in eigen veld staat tijdens een bersjacht. Geen luxe hoogzitten, geen stoelen en ‘benchrestauflages’. Gewoon uit de vrije hand en met de bersstok. Drie onderdelen worden geschoten: 2 schoten vrijhandig op 25 meter. 2 schoten, 50 meter, staand met de tweebenige schietstok en 2 schoten op 100 meter met de vierbenige schietstok. Dat lijkt makkelijk, probeer de maximale score (72 punten) maar te halen.

De schietschijven die worden gebruikt, komen uit praktijksituaties. Een reekalf in het hoge gras bijvoorbeeld. Interessant en leerzaam. Elke deelnemer krijgt een certificaat van deelname en de hoge scores hebben prijs.

 

Voor één keer meedoen kost het niets.U schiet met demowapens en gesponsorde munitie van RUAG. Wilt u de score verhogen, wilt u winnen, dan mag u zo veel keren extra schieten als u wilt. Alleen kost het dan€ 10,– per extra serie. Het is het waard.
Uniek, geweermerk Blaser aanwezig op de HubertusdagenHet komt bijna niet voor dat het grote geweermerk Blaser naar een ‘event’ komt om bezoekers (jachtaktehouders) haar geweren te laten uitproberen. Nu wel, exclusief voor de Hubertusdagen. Blaser komt met de R93 en natuurlijk de R8, beide in verschillende uitvoeringen en kalibers.Echt, dit is heel speciaal. Grofwildjagers grijp uw kans!

Blaser doet nog meer. Ze nemen ook hun hagelgeweer F3 mee. Je zou met één van de F3’s de Landrover NK Hoge Toren kunnen schieten als het met je eigen geweer maar half en half ging.

 

Wat is er nu leuker om na de ‘jacht’ een après-chasse te houden. Die is er dus ook. Je mag het ook een netwerkborrel noemen. Dorhout Mees heeft het prima georganiseerd met lekkere hapjes en een wijnproeverij. En voor wie wil en durft is er de speakerscorner. Laat uw stem horen over jacht en schadebestrijding. Aanvang 17.00 uur, elke dag

Hemker & Bekkingpresenteert zijn hele assortiment. Jachtkleding en jachtmaterialen, hoeden, schoenen en zijn nieuwe zeer voordelige ShooterKing laarzen. Boeken, cadeauartikelen, hondendummy’s. Dus alles wat een jager en outdoor-man kan bedenken en nodig heeft.

Furness Land Rover (Apeldoorn, Zwolle en Enschede) en Land Rover Exp. Centre Jacob Schaap bieden u gelegenheid om verschillende Land Rover modellen off-road te ervaren, dé gelegenheid om te beleven wat mogelijk is!
Slagerij ter Weele demonstreert het schoonmaken van wild. Dat vakmanschap van Gerrit en Herman is een lust om naar te kijken. Leerzaam en nuttig, altijd weer. Kom zelf meehelpen paté maken. Samen met Gerrit maak je de heerlijkste paté. Een gebeurtenis om nooit te vergeten.
De trouwe metgezelvan de jachtInvesteer tijd en liefde in uw jachthond en zie wat er uitkomt. Knappe hondentrainers laten u deze twee dagen zien wat die ene jachthond allemaal moet kunnen. Leer je hond lezen. Leer hem in te zetten en leer te genieten van hun tomeloze inzet. De hond laat je nooit in de steek.
ZATERDAGvan 10.30 tot 12.00 uur.Nel Barendregt, Schrijfster van o.a. het boek Apporteerwedstrijden en Frodo & Co., laat haar Labrodors werken.

ZONDAGvan 10.30 tot 12.00 uur geven R. Onderwateren A. Bekkers een demonstratie nazoeken. Springt uw wild af na het schot? Kan zomaar gebeuren. Haal de hond. Hij vindt het. Als je hem goed getraind hebt, altijd.

van 14.00 tot 15.30 uuris het de beurt aan Geert Dieu en J. Luijendijk om u te laten zien hoe een Spaniel konijnen voor het geweer brengt endaarmee de jachtvreugde enorm verhoogt. van 14.00 tot 15.30 uur laat K. Kommers u zien wat meervoudig apporteerwerk inhoudt.
En verderWe willen oude vakmanschappen demonstreren, zoals: sigaren maken, dier preparatie voor schitterende trofeeën, bascules graveren, wild roken en geweerkolven maken. De allernieuwste materialen voor de jacht worden gedemonstreerd. Top merken als Swarovski, Zeiss, Bynolyt, Leica, Bushnel, Steiner en nachtzicht optiek Lahoux presenteren hun hoogwaardige verrekijkers, scopes en richtkijkers. De geweermerken Browning, Fabarm, Beretta (Beretta laat u zijn Perinna proberen), Sauer hebben hun demo-wapens meegenomen,en Appermontguns.com neemt zijn bijzondere hagelgeweren mee van Querini en de kogelbuks Semprio van Krieghoff. Tok Poortvliet laat zien wat echt kraaienlokken en ganzenlokken is. Landrover is er natuurlijk, the best 4 x 4 by far. DMQ Schotland jacht is er. De Veluwse Kado Shop. Waidmannsheil, het Magazine voor de grofwildjager ontbreekt niet. Boeken over de jacht en het kookboek ‘Eerlijk, wild & duurzaam. De gans opeten’ zijn natuurlijk op de Hubertusdagen te koop. Kledingzaak De Bokkesprong gelooft in de dagen net zoals Faunabeheer Flevoland, de Vereniging Het Reewild, de KNJV, Mikx groothandel, Pletsers uit België, messenmaker René Huisman, de NOJG, Eley, RUAG, RWS, GECO, biermerk Hertog Jan en de wijnen van Salentein. Het is er allemaal. Geweldig!
Gastvrijheid en gezelligheid,alles in het teken van St. Hubertus

Voor de kinderen is er de kids fun factory. Er is een poffertjestent en verspreid over het terrein zijn gelegenheden waar u iets lekkers kunt eten en drinken. U weet, het zijn de Hubertusdagen. Het lekkers zal vast en zeker iets met wild te maken hebben. Fazantenkroketten bijvoorbeeld. Laat u verrassen.

Bij deze dagen hoort een echt wild diner. Voor € 37,50 menuprijs serveert Dorhout Mees vanaf 18.00 uur een rijk aperitief met mousserende wijn en diverse amuses. En verder per glas heerlijke Argentijnse El Portillo Paso wijnen. Het navolgend diner ziet er zo uit

Amuses tijdens aperitief

 

~

Herten carpaccio

~

Cappuccino van dubbelgetrokken

wildbouillon met truffelroom

~

Trio van wild met bijpassende sauzen en garnituur

~

Sabayon met rood fruit

Reserveren? Ja, dat bevelen wij wel aan.

Hemker & Bekking, Dorhout Mees en Waidmannsheil willen de Hubertusdagen tot een groot succes maken. Samen met u natuurlijk. Alle ingrediënten zijn aanwezig. De mensen, de schietbanen, de winkel, de demonstraties, de fantastische wedstrijden, de testmogelijkheden, de proeverijen, de netwerkborrel en het heerlijke diner. Het is een exclusief festijn voor jagers en kleiduivenschutter, de buitenmens, de familie en de vrienden. Het zijn de Hubertusdagen
Entree en toegang is GRATIS. Als service sturen we u bijgaand een parkeerkaart. Leg deze achter de voorruit van uw auto en een parkeerplaats is gegarandeerd.